Бабуся пекла пиріг без кухонних ваг, міксера і стресу – зате з любов’ю й варенням, яке відкручувалося зі звуком “літо повернулося”. Бабусин пиріг з варенням – це трохи ностальгії, трохи цукру й повний гастрономічний релакс. Сучасні рецепти – не гірші, але простіші. І головне – готуються швидше, ніж вариться чайник.
Швидкий пиріг з варенням рецепт
Коли часу на щось витончене бракує, цей рецепт – порятунок. Усе змішується в одній мисці, ніяких зайвих рухів тіла. Пиріг виходить пухкий, злегка вологий і дуже ароматний. А якщо взяти кисле варення – смак стане більш благородним. Ідеально пасує до вечірнього чаю під серіал.
Для приготування вам знадобиться:
- 1 склянка варення (будь-якого)
- 1 склянка води або чаю
- 2 склянки борошна
- 1 ч. л. соди
- 0,5 склянки цукру
- 2 ст. л. олії
Замішуємо всі інгредієнти – спочатку рідке з варенням, потім додаємо борошно й соду. Виливаємо у змащену форму. Випікаємо при 180°C близько 30-35 хвилин. Даємо охолонути, ріжемо і їмо, не відволікаючись на дієти.

Лінивий пиріг з варенням без кефіру рецепт
Якщо в холодильнику порожньо, а солодкого хочеться – час для справжньої кулінарної ліні. Цей пиріг вимагає лише трохи фантазії й доступних продуктів. Ідеальний варіант для студентів, фрілансерів і тих, хто забув купити кефір. Результат – ароматний пиріг, який виглядає скромно, а смакує щедро.
Для приготування вам знадобиться:
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка варення
- 1 склянка окропу
- 2 склянки борошна
- 1 ч. л. соди
Збити яйця з цукром, додати варення та окріп, потім поступово борошно й соду. Вилити у форму та відправити в духовку при 180°C на 35-40 хвилин. Коли охолоне – посипати цукровою пудрою й насолоджуватися заслуженою ледачістю.

Бісквітний пиріг з варенням рецепт
Бісквіт – то вже майже десертний аристократ серед пирогів. Його текстура – ніжна, майже пухова. А якщо додати ложку варення – отримаємо пиріг із натяком на щось більше. Ідеально підійде для гостей, яких “забула, але рада бачити”.
Для приготування вам знадобиться:
- 3 яйця
- 0,5 склянки цукру
- 1 склянка борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 3 ст. л. варення
Збити яйця з цукром до пишної піни, додати борошно з розпушувачем, а потім акуратно вмішати варення. Випікати при 170°C близько 25-30 хвилин. Охолодити, нарізати, зробити фото – і вже потім їсти.

Заливний пиріг з варенням
Іноді хочеться пиріг, який просто заливається в духовку. Саме такий – заливний: трохи тіста, трохи варення, мінімум метушні. Він схожий на кулінарну імпровізацію, яка завжди вдається.
Для приготування вам знадобиться:
- 1 яйце
- 1 склянка кефіру
- 1/3 склянки олії
- 1 склянка борошна
- 1/2 ч. л. соди
- 3 ст. л. варення
Змішати яйце, кефір і олію. Додати соду, борошно й швидко збити. Половину тіста виливаємо у форму, зверху кладемо варення, заливаємо рештою тіста. Випікати при 180°C 30 хвилин – і готово!
Якщо вдома є варення й духовка – пиріг сам попроситься в меню. Простий рецепт пирога з варенням – це спосіб зробити собі свято без приводу. І так, у боротьбі між дієтою і домашнім пирогом зазвичай перемагає… друга порція.